Aktivnosti članova/ica

Prosinac 2014.
(1) Članovi Centra Zlatko Bukač i Marko Lukić organizirali su sedmi SF Week na Sveučilištu u Zadru. Projekt je održan uz financijsku potporu Odjela za anglistiku, a sve ostale detalje o programu i samom projektu možete vidjeti na službenoj stranici projekta.
(2) Član Centra Pavao Parunov održao je javno izlaganje na temu ”Queer u svemiru:Camp i američki SF Hladnog rata” u sklopu projekta SF Week u organizaciji Odjela za anglistiku na Sveučilištu u Zadru.
Studeni 2014.
Član Centra Zlatko Bukač održao je cjelodnevnu radionicu na temu ”Upravljanje udrugama” udrugama u sklopu projekta
“B.hive: Ujedinjene organizacije civilnog društva za razvoj ljudskih potencijala”. Provedba projekta traje 20 mjeseci te mu je ukupna vrijednost 187.358,07 EUR, od čega Europska unija iz Europskog socijalnog fonda financira 93,92%, tj. 175.968,07 EUR.
Kroz Program Europa Plus za međufinanciranje, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva podržala je provedbu projekta kroz osiguranje sredstava za međufinanciranje u iznosu od 200.000,00 KN.
Listopad 2014.
Član Centra Marko Lukić sudjelovao je na Međunarodnoj konferenciji i festivalu Locating the Gothic održanoj u Limericku (Irska) od 22. do 25. listopada 2014. Na navedenoj konferenciji je izlagao rad pod nazivom ”Reimagining Dead Spaces – Non-places and Post-apocalyptic Capitalism”.
Više o konferenciji.
Travanj 2014.
Član Centra Zlatko Bukač sudjelovao je u organizaciji ekološkog projekta Prirodslovno-grafičke škole ”Eko dani”.
Veljača 2014.

(1) Članica Centra Helena Petrušić sudjelovala je na radionici pod nazivom “Upravljanje projektnim ciklusom i izrada logičkog okvira” i “Pisanje prijedloga projekata za programe/fondove EU” koja se u sklopu programa “MRRAK” održala u Rijeci u trajanju od 6 dana u veljači 2014.

Program “MRRAK” je dio cjelovitog Program regionalnog razvoja i jačanja sposobnosti organizacija civilnog društva i drugih pravnih osoba na području RH kojeg provodi Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.
Studeni 2013.
(1) Član Centra Zlatko Bukač predstavio je rad Centra u sklopu projekta ANTROPOP. ANTROPOP je platforma koja za cilj ima popularizaciju etnologije i antropologije. Namjera projekta je, između ostalog, ostvariti kontinuitet organiziranja tribina, konferencija i sličnih događanja kako bi se etnologiju i antropologiju učinilo vidljivijima u društvu, te na taj način dugoročno ostvarili bolje prilike za zapošljavanje stručnjaka iz ovih područja. Upravo zato, tema prvog ANTROPOP-a bila je „Zapošljavanje etnologa/inja i antropologa/inja u struci“.
Rujan 2013.
(1) Članovi i članice Centra organizirali su četvrtu po redu međunarodnu konferenciju Re-Thinking Humanities and Social Sciences „On violence“. Konferencija se održala na Sveučilištu u Zadru od 5. do 7. rujna 2013. godine. Gostujući izlagači su bili Fred Botting i Mark Devenney. Više na: http://rhss-conference.com/.

Svibanj, 2013

(1) 27. – 31. svibnja 2013. članica Centra Tina Pavlović je sudjelovala na poslijediplomskom seminaru ‘Feminisms in Transnational Perspective’ pod naslovom: Feminist Critique of Knowledge Production, koji Centar za ženske studije organizira u suradnji s Institutom za etnologiju i folklor iz Zagreba.
Više o seminaru ovdje.

(2) Član Centra Matko Sorić održao je predavanje na temu “Praxis: Milan Kangrga i Gajo Petrović” u sklopu Filozofskog kružoka (više o kružoku ovdje)

Travanj, 2013

(1) Članovi Centra Atila Lukić i Gordan Maslov održali s izlaganje o tranziciji postsocijalističkim društvima na Međunarodnoj konferenciji “Thinking the political: The work of Ernesto Laclau”. Konferencija je trajala od 10. do 12. travnja u prostorijama Sveučilišta u Brightonu.

Prosinac, 2012

(1) Član Centra Zlatko Bukač održao je izlaganje na međunarodnoj konferenciji “Regions of Memory. A Comparative Perspective on Eastern Europe” u Varšavi (Warsaw University Library) pod imenom „Violence, War and Endorphins: Children Popular Culture during Civil War in Croatia“

Rujan 2012.

(1) 06. – 09. rujna 2012. Članica Centra Maja Pandžić održala izlaganje pod naslovom „The Echo of 19th Century Madwoman in Women’s Hardboiled Detective Fiction“ na međunarodnoj konferenciji Re-Thinking Humanities and Social Sciences „The Politics of Memory“ održanoj u Zadru od 6. do 9. rujna 2012. godine.

(2) Članovi Centra Zlatko Bukač, Jelena Kupsjak, Marko Lukić, Atila Lukić, Senka Božić-Vrbančić i Mario Vrbančić organizirali su treću po redu međunarodnu konferenciju Re-Thinking Humanities and Social Sciences „The Politics of Memory“. Konferencija se održala na Sveučilištu u Zadru od 6. do 9. rujna 2012. godine. Gostujuće izlagačice su bile Lauren Berlant i Laura Mulvey.
Jelena Kupsjak je izlagala rad naziva „Politics of forgetting:some examples from Croatia“, dok su Zlatko Bukač i Ivan Pešut izlagali rad pod nazivom „Nostalgic Smile“.

Više o konferenciji: http://rhss-conference.com/

Lipanj 2012.

(1) U sklopu projekta RAP (Youth in Action Programme) i edukacijskog treninga RAP MEETING dana, 06.06.2012. s početkom u 14:30 sati, u konferencijskoj dvorani hotela Donat – Zadar održao se okrugli stol radnog naslova RAZVOJ LOKALNE POLITIKE ZA MLADE na kojem je kao gost sudjelovao član Centra Zlatko Bukač.

Svrha ovog okupljanja, kao i jedan od ciljeva projekta bio je potaknuti kvalitetnu raspravu o problemima razvoja lokalnih politika za mlade i donošenje zaključaka i preporuka za unapređenje razvoja lokalnih politika za mlade i položaja mladih u društvu.

Okrugli stol dio je trodnevnog treninga koji je za jedan od ciljeva imao predstaviti razvoj politike za mlade u gradu Zadru partnerima iz Mađarske, Italije i Zagreba te potaknuti raspravu o mogućnostima suradnje koje postojeći modeli u Zadru mladima, stručnim suradnicima i donositeljima odluka nude.

Svibanj 2012.

(1) 17. – 20. svibnja 2012. članice Centra Maja Pandžić, Tina Pavlović i Marija Šarić sudjelovale su na međunarodnoj konferenciji The 8th European Feminist Research Conference u Budimpešti. Maja Pandžić je održala izlaganje na temu The detective genre as a form of women’s feminist creativity. Tina Pavlović i Marija Šarić su imale izlaganje na temu The ”other” view: visual analysis of photographs and analysis of the testimonies of female reporters during the war in the former Yugoslavia in the 1990s.
Više o konferenciji: www.8thfeministconference.org/

(2) 21. – 25. svibnja 2012. članica Centra Tina Pavlović je sudjelovala na poslijediplomskom seminaru ‘Feminisms in Transnational Perspective’ pod naslovom: Womens’ heritage: Untitled, koji Centar za ženske studije organizira u suradnji s Institutom za etnologiju i folklor iz Zagreba.
Više o seminaru ovdje.

(3) 25. – 27. svibnja članica Centra Maja Pandžić održala izlaganje pod naslovom „Revealing the Oppression through the Body in Alexandra Marinina’s Confluence of Circumstances“ na međunarodnoj konferenciji Body and Awareness. „The Discourse between Anthropology, Literature and Arts” održanoj u Zadru od 25. do 27. svibnja 2012.

Ožujak 2012.

(1) 25. ožujka 2012. članica Centra Tina Pavlović održala je javno predavanje na temu Prvi val feminizma u Velikoj Britaniji u sklopu projekta Centra ”Feminizam je za sve” u caffe baru Jazzva.
Više o projektu: http://www.cdhi.hr/feminizam-je-za-sve/

Siječanj 2012.

(1) 27. siječnja 2012. članovi Centra Atila Lukić i Gordan Maslov sudjelovali su na Prvoj međunarodnoj poslijediplomskoj konferenciji ‘’Dosezi psihoanalize: književnost, izvedbene umjetnosti, film i kultura’’ održanoj u Vijećnici FFZG-a 27. i 28. siječnja 2012. godine. U sklopu konferencije izlagali su rad na temu “Meso i služba: Ontologija modernosti u djelu Erica Santnera”.

(2) Članica Centra Ivana Kovačević održala je javno predavanje na temu ”Abolicionizam i počeci formiranja pokreta za ženska prava” u sklopu projekta Centra ”Feminizam je za sve” u caffe baru Jazzva.

Više o projektu: http://www.cdhi.hr/feminizam-je-za-sve/
Iz medija: http://www.zadarskilist.hr/clanci/24012012/emancipacija—proces-koji-traje

(3) Član Centra Zlatko Bukač održao je javno predavanje na temu Studenti i Bolonjski sustav: prvih pet godina. Predavanje je organizirao Odbor za praćenje Bolonjskog procesa pri Studentskom zboru Sveučilišta u Zadru, kao šesto iz niza predavanja djelatnika/ica i studenata/tica Sveučilišta u Zadru na temu Bolonjskog procesa.
Iz medija:
http://www.ezadar.hr/clanak/zlatko-bukac-bolonja-je-naslijedila-probleme-starog-sustava
http://www.zadarskilist.hr/clanci/20012012/bolonja-s-puno-neodgovorenih-pitanja

(4) Član Centra Atila Lukić prisustvovao je 13. siječnja izdavanju biltena ”Studija o mladima za mlade” gdje je i sudjelovao u raspravi. Bilten je nastao kroz neformalni obrazovni program Mreže mladih Hrvatske koji ove godine okuplja 15 polaznika/ica iz različitih društvenih i interesnih područja. Među polaznicima je i član Centra Atila Lukić.

Više o projektu: http://www.mmh.hr/index.php?page=article&cat_id=22&id=1614

Prosinac 2011.

Članovi Centra Marko Lukić i Zlatko Bukač organizirali su četvrti SF Week koji se održavao od 7. Do 9. Prosinca na Sveučilištu u Zadru. Marko Lukić je izlagao predavanje pod nazivom Onryo i japanski horror žanr, dok je članica Centra Marija Šarić izlagala temu Feminizam u znanstveno-fantastičnoj književnosti: Marge Piercy i Žena na rubu vremena. Više o projektu možete saznati na službenim web stranicama SF Weeka (http://sfweek.org/)

 

Listopad 2011.

Članice Centra Jelena Kupsjak, Tina Pavlović i Maja Šintić sudjelovale su na konferenciji Centra za ženske studije pod nazivom „REDaktura: transjugoslavenski feminizmi i žensko naslijeđe“ (REDacting Transyugoslav Feminisms: Women’s Heritage Revisited)“, koja se uz popratna događanja (Living Archive) održala od 13. do 16. listopada 2011. u Zagrebu.

 

Rujan 2011.

(1) Član Centra Atila Lukić upisao je Studij o mladima za mlade u organizaciji Mreže Mladih Hrvatske i sudjelovao je na prvom Edukacijskom seminaru u sklopu studija. Seminar se održao u Rijeci, od 26.rujna. do 2. listopada 2011.godine. i bio je podijeljen u tri modula:

Modul 1.:  Građansko i političko obrazovanje mladih – osnovni pojmovi i procesi za početnike i zainteresirane

Modul 2.: Rad s mladima u lokalnoj zajednici

Modul 3.: Sudjelovanje mladih u zajednici i procesima donošenja odluka

(2) Član Centra Zlatko Bukač prisustvovao je prezentaciji Kodeksa savjetovanja u postupcima donošenja i provedbe zakona, drugih propisa i akata koju su organizirali Centar za mirovne studije Kuća ljudskih prava i Pokretač. Prezentacija je održana u sklopu projekta ”Human rights coordination platform”.
Prezentacija je održana u prostorijama Male vjećnice u Gradu Zadru 27. rujna 2011.godine.

(3) Članovi i članice Centra Zlatko Bukač, Jelena Kupsjak, Marko Lukić, Senka Božić-Vrbančić i Mario Vrbančić sudjelovali su u organizaciji druge međunarodne konferencije Re-Thinking Humanities and Social Sciences: Radical Spatiality in our Times. Konferencija se održala na Sveučilištu u Zadru u organizaciji Odjela za anglistiku od 1. do 3. rujna 2011. godine.

 

Lipanj 2011.

Članovi i članica Centra Zlatko Bukač, Ivana Kovačević, Ivan Pešut i Matko Sorić prisustvovali su ”Danima sociologije”, pod organizacijom kluba studenata sociologije Antifjaka. Ovo su bili drugi po redu ”Dani sociologije”, a tema ovogodišnjeg simpozija je bila ”obrazovanje”. Više o samom simpoziju pogledajte na stranicama Antifjake (http://www.antifjaka.org/)

 

Svibanj 2011.

Članice Centra Antonia Čirjak, Jelena Kupsjak, Tina Pavlović i Maja Šintić sudjelovale su na međunarodnom seminaru ”Feminisms in a Transnational Perspective: Women narrating their lives and action”, koji se održavao od 23. do 27. svibnja 2011. godine u Dubrovniku (IUC). Tina Pavlović je imala izlaganje pod nazivom “Negotiation of identities: the analysis of Nawal El Saadawi’s autobiographical texts”.

 

Travanj 2011.

(1) Članovi i članice Centra Antonia Čirjak, Jelena Kupsjak, Ivan Pešut i Marija Šarićsudjelovali su na međunarodnom seminaru ”Divided Societies XIV.: Research, methodology, ethics”, gdje su izlagali rad pod naslovom: „Laclau, Mouffe, Spivak: In search of the unwanted Subject“. Seminar se održavao od 17 do 23. travnja 2011. godine u Dubrovniku (IUC).

 

(2) Članovi i članice Centra Jelena Kupsjak, Petra Kupsjak, Igor Margan i Tina Pavlović sudjelovali su na seminaru Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i Zaklade Hanns Seidel pod nazivom ”EU u fokusu”, u IMPACT-centru u Zadru 11. i 12. travnja 2011. god.

 

Ožujak 2011.

(1) Član Centra Igor Margan sudjelovao je u dvodnevnoj radionici pod nazivom ”Upravljanje projektnim ciklusom metodologijom” ili ”Project Cycle Management (PCM)” koja se održala 23. i 24. ožujka 2011. godine u IMPACT Centru u Zadru.

(2)Članica i članovi Centra Zlatko Bukač, Stanka Ilić i Ivan Pešut prisustvovali su konferenciji pod organizacijom Eko Zadra i Zelene liste pod nazivom ”Vode u Hrvatskoj – kako upravljati, kako ih sačuvati?” u IMPACT Centru u Zadru 19. ožujka 2011. godine. Zaključci konferencije su dostupni na sljedećoj poveznici: http://medij.hr/2011/03/voda-ugrozeno-doba-zakljucci-zelenog-dijaloga/

 

Prosinac 2010.

Članice Centra Jelena Kupsjak i Maja Šintić sudjelovale su na međunarodnoj konferenciji ”Žene protiv nasilja nad ženama” Autonomne ženske kuće, održane u Hotelu Esplanada u Zagrebu 13. i 14. prosinca 2010.godine.

Leave a Reply