Aktivnosti članova/ica

NOVIJE AKTIVNOSTI:
2019.
  • Član Centra Zlatko Bukač sudjelovao je na međunarodnom znanstvenom skupu Transformation: Nature and Economy in Modern English and American Culture koji se održao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Skup je organiziralo Hrvatsko udruženje za američke studije, a održao se 24. listopada 2019. godine. U sklopu skupa izlagao je rad pod naslovom Transforming Literature in the Age of Digital Culture – Narrativity in Dear Esther.
  • Član Centra Atila Lukić sudjeluje u izvedbi projekta Erasmus + YE #DemoValues 2019. Projekt razmjene mladih u suradnji s partnerima iz Litve, Grčke, Palestine, Alžira, Libanona i Nigerije koji je fokusiran na promišljanje o novim globalnim oblicima demokratske participacije uz naglasak na promišljanje i prevođenje demokratskih vrijednosti u različitim kulturnim kontekstima.
  • Član Centra Zlatko Bukač sudjelovao je u edukaciji na temu Migracije, održivi razvoj i Zajednice filozofskog propitivanja: prakticiranje kritičkog razmišljanja, razmatranja, propitivanja i dijaloga za globalno obrazovanje.  Radionica na temu Migracija i održivog razvoja održala se u sklopu projekta InterCap pri Sveučilištu u Splitu koja je dio stručnog usavršavanja InterCap projekta na temu Migracija i održivog razvoja uz primjenu pristupa Zajednice filozofskog propitivanja koji se temelji na metodi Filozofija za djecu.Radionica se održala 4. i 5. listopada 2019. godine u COIN co-working prostoru u Zadru. Više o projektu: https://www.developtogether.eu

2018.

  • Član Centra Atila Lukić sudjeluje u realizaciji projekta Erasmus + YE Us and them 2018. Fokus projekta je bio na razmjeni znanja i iskustava mladih iz različitih geopolitičkih područja o ekstremizmu i radikalizaciji, a cilj je bio dati alate za formiranje aktivnosti kojima je cilj promoviranje demokratskih rješenja u situacijama koje se politički formiraju oko demarkacija identiteta; mi i oni. Sudjelovali su mladi iz Hrvatske, Grčke, Litve, Alžira, Libanona i Palestine. Cijela razmjena je bila osmišljena kao razmjena iskustva, vršnjačko učenje i osposobljavanje sudionika za formiranje kratke aktivnosti na temu borbe protiv radikalizacije, ekstremizma i za demokratske politike.
  • Član Centra Atila Lukić sudjeluje u realizaciji projekta Erasmus+ YE WOMEN & PEACE: The role of women in Peace processes 2018., projekt razmjene mladih koja se održao u Španjolskoj. Mladi iz Španjolske, Italije, Portugala, Poljske i Hrvatske su radili na izgradnju dijaloga o ulozi žena u mirovnim procesima, učiti o glazbi i oralnim tradicijama u borbi za ljudska prava te podijelili iskustva o temi iz iskustva vlastitih zemalja.
  • Član Centra, dr.sc. Zlatko Bukač održao je 28.08.2018. izlaganje pod naslovom Optimism in Exclusion – Simplifying Nation through Children’s Popular Culture u sklopu internacionalnog znanstvenog skupa, InASEA 2018, na Sveučilištu u Zadru.

2015.

  • Članovi Centra Zlatko Bukač i Jelena Kupsjak predstavili su rezultate istraživanja  o percepciji osobne sigurnosti, policije i javnog prostora u gradu Zadru. Više o predstavljanju.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top