Percepcija osobne sigurnosti, policije i javnog prostora u gradu Zadru

Istraživanje o percepciji osobne sigurnosti, policije i javnog prostora u gradu Zadru započelo je u travnju 2014. godine. To je druga studija u nizu Centra za društveno-humanistička istraživanja. Voditeljica ovog projekta je Jelena Kupsjak, a članovi projektnog tima su Zlatko Bukač, Matko Sorić, Pavao Parunov i Ivan Pešut.  U njegovoj realizaciji su sudjelovali članovi Centra Atila Lukić, Igor Margan, Toni Grzunov, Stanka Ilić, Tina Pavlović i Boško Kuzmanović.

Istraživanje je nastalo u suradnji sa Gradskom upravom Grada Zadra i Policijskom upravom Zadarske županije. Cilj istraživanja je dobiti povratnu informaciju od građana i građanki o eventualnim problemima u javnom prostoru, osjećaju osobne sigurnosti na ulicama grada i imidžu policije u lokalnoj zajednici, čime bi se stvorili preduvjeti za podizanje učinovitosti javnih službi. Rezultati istraživanja omogućiti će lokalnoj upravi da smanji strah od zločina, podigne kvalitetu života i spriječi socijalno devijantno ponašanje.

Rezultati Istraživanja su predstavljeni naručitelju Gradu Zadru (Vijeću za prevenciju kriminaliteta grada Zadra) u ožujku 2015. godine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top